Nina Nikolova - social media marketing specialist

Казвам се Нина Николова и се вълнувам от света на новите медии и технологии още от времето, когато статусите във Facebook се пишеха в трето лице, LinkedIn беше популярна основно в Америка, а Google + и Pinterest още не съществуваха.

Може да се каже, че комуникацията е в основата на моята пирамида на потребностите. Започнах да говоря през 1988 г., да пиша – през 1990 г., през 2010-та завърших Журналистика, а година по-късно и Връзки с обществеността. Тъй като съм почитател на стратегията „учене през целия живот“, миналата година записах поредната магистратура – Дигитален маркетинг и Социални медии към Университета в Шефилд.

В професионален план имам почти 10-годишен опит в сферата на дигиталния маркетинг и социалните медии, като кариерният ми път минава през телеком компании като CableTel, blizoo и Telenor. Освен в корпоративния сектор, близо година работих за Маркетинг и ПР отдела на неправителствена организация, която помага на изоставените българските деца да намерят семейство извън социалните домове.

Силата ми е в създаването на уеб съдържание, планиране и изготвяне на дигитални маркетинг и рекламни кампании.

Вярвам, че в основата на онлайн социалните общества, наред с технологията, стоят психологията и социологията. Затова и интересите ми са тясно свързани с използването на социалните мрежи не просто за привличане на потребители, а за превръщането им в лоялни клиенти.

Повече за професионалния ми път можеш да видиш в моя LinkedIn профил: https://bg.linkedin.com/in/nnikolova

Ако искаш, последвай ме и в Twitter –  тук също качвам интересни материали от света на дигиталния маркетинг и социалните медии.

 

Вашият коментар