Social Ladybug – Прохождане

Много съм happy, че Social Ladybug е вече на бял свят. Надявам се бързо да вдъхна живот на моята калинка, която мощно ще налази социалните мрежи. Започвам с голям ентусиазъм, любов и желание да бъда полезна на всички вас, които се борите да бъдете на гребена на вълната в социалния дигитален океан (маркетолози, блогъри, предприемачи и т.н.).

Какво ще можеш да намериш в блога Social Ladybug?

Много материалчета, свързани с маркетинг в социалните мрежи – Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ и др. Основно фокусът ще бъде върху ефективното им използване, а не просто присъствие в тях. Всеки може да си направи страница, да си отвори акаунт. Доста по-важният въпрос е “А после накъде?”, демек “Как да”:

  • управляваш успешно своя профил/страница в социалните мрежи
  • достигаш до повече хора, които се интересуват от твоите продукти/услуги
  • изградиш доверие в клиентите си
  • продаваш повече и на повече клиенти

С две думи, ще си говорим за “непошъл сошъл”, който реално носи приход . Когато се говори за социални мрежи, много се акцентира на игрички, конкурсчета и томболки, които създават малко шум, повечко фенове и на финала не водят до дългосрочно развитие на бизнеса. Всичко става малко самоцелно – нали е модерно и нали сме в социалните мрежи …

Social Ladybug ще се фокусира върху практики, ползвани от най-добрите специалисти в сферата на социалните мрежи. Може и да изискват повече време и усилия, но си заслужава. Надявам се, всеки да намери вдъхновение и да приложи някои от идеите от блога… и да даде feedback.

Добрата новина е, че има безкрайно много инструменти (с тенденция за увеличаване), които улесняват живота ти в социалната джунгла и аз искам да ти разкажа за тях.