Facebook пуснаxа Save опция

От Facebook често научаваш за доста интересни статийки и понякога ти се иска да прочетеш повечко, а не просто да сканираш, но нямаш време. После пък не ти се търси (да скролваш като луд във Feed-a) и така си заминава цялата история. Добрата новина е, че вече има решение.

Facebook пусна опция „Save“ чрез, която може да запазваш линкове към материали, места и музика, които да са ти достъпни винаги, при това без значение дали си на компа или цъкаш от телефон, таблет. Това вече си е сериозен feature да имаш достъпно съдържанието, независимо от устройствата, които използваш. Ако си като мен, с 2 лаптопа, комп, 2 телефона, таблет, ще ме разбереш 🙂

Но най-важното е, че с тази опция може още по-добре да уплътниш времето, докато чакаш за нещо (било то транспорт, за среща, на опашка за обяд) и да прочетеш нещата, които си си запазил предварително.

iOS Facebook saved optionЗа да видиш въпросната иконка на телефона/таблета е добре да пуснеш един ъпдейт на Facebook приложението. 😉 Уж вече не съм русо, ама … цъкам, гледам, няма, къде ми е опцията „Save“, да му се не знае … а то си требе ъпдейт 🙂 Второ, иконата е сложена на различно място в дясното меню на десктоп и при мобилната версия. Защо са го направили, не ми стана ясно. Пак бях – гледам, цъкам, няма … там си е, ама не гледах на правилното място.

Та, как се използва „Save“ опцията?

Стъпка 1

Стъпка 1 как да използвам Save опцията във FacebookВсички статийки, които са със Share -link могат да се запаметят като цъкнеш на човчицата в горен десен ъгъл. Избираш Save „името на статията“ и си готов. Едно важно уточнение. Все още не може да запазваш всичко във Facebook ( и най-вероятно така ще си остане). Например снимки не може. Директно от страница или профил също не може да записваш. Така или иначе идеята е като видиш нещо интересно във News Feed-a си да го запазиш, преди да се е скрило от вълната постове, която те залива. Официално с новата опция работят – линкове, места, музика, филми и телевизия. Като видиш, че я няма опцията за Save от падащото меню, трябва да ти стане ясно, че просто не може.

С тази нова функционалност, фен страниците съвсем трябва да се пренасочат към използването на share-links, а не снимка с текст и линк.

Стъпка 2

В лявата страна на менюто имаш икона Saved. Като я избереш, виждаш списък от нещата, които си запазил. От там имаш директна опция Share или да натиснеш „X“ в горния десен ъгъл и да го запратиш в архив.

Стъпка 2 как да използва Save опцията във Facebook

 

 

 

 

 

 

Лично на мен, много ми харесва този нов feature. Отдавна имах нужда от нещо подобно, защото не мога да насмогна да чета всичко, което излиза, а не искам да губя време после да ги издирвам отново и съм happy 🙂