Как да взема максималното от новия дизайн на Twitter профила

Освен драстичната промяна в дизайна на Twitter, която неотдавна се случи, вече можеш да представиш себе си много по-добре като се акцентира на най-интересното ти съдържание.

Дизайнът е променен в посока по-близка до визията при останалите социални мрежи Facebook, Google +, LinkedIn и т.н. Персонализирането на профила е с една голяма снимка най-отгоре на страницата, не както беше преди като background с 2 layout-а (под профилната снимка и под целия профил). [Tweet „Новият дизайн на Twitter представя брандовете по-силно“]

Брандинга вече е  с ясни и видими послания, а не просто загаднати, както до сега. Най-важното е, че можеш лесно да постигнеш унификация на визиите ти в различните социални мрежи и сайта.

Starbucks new profile on Twitter

Новите размерите са следните:
Профилна заглавна снимка –  1500×500 px
Профилна снимка
400×400 px

Когато се мисли дизайна на заглавната снимка трябва да се има предвид 2 неща. Профилната снимка е поместена в ляво и трябва да се остави място за нея. Заглавията не трябва да са центрирани, а леко изместени в дясно, особено ако са ниско долу. Идеята е да се избегне част от текстовете да попаднат зад профилната снимка. Второто е, че профилната снимка е поместена централно в мобилното приложение на Twitter. Така че дизайна трябва да се помисли и в този аспект, ако се използват герои, лица и т.н. Когато просто се закриват част от текстовете няма никакви грижи.

mobile profile Starbucks

Също много важно е да се използва снимка с добра резолюция, тъй като на голям екран изображението може да стои доста размазано, което хич не е cool. Заглавната снимка на Starbucks на моя 17-инчов монитор е доста зле.

Twitter имат също и галерия от теми, от които можеш да избереш готов дизайн и да го използваш директно. Това става от дизайн таба.

Информацията за твоя профил сега е поместена долу в ляво, докато категориите “Who to Follow” и “Trends” са в дясната колона.

Добавен e и таб за Favorites, Photos/videos. Така се акцентира на постовете, които са със снимков или видео материал. Добре е да се възползваш и да публикуваш повече tweet-ове с визуални материали.

Другото яко нещо, което са направили Twitter е да се акцентират tweet-ове, които са по-популярни. Така много бързо се откроява силното съдържание.

Starbucks on Twitter normal post vs. Starbucks on Twitter Highlighted post

Ако имаш tweet, който искаш да бъде отличен, можеш да го Pin-неш и да стои най-отгоре.

Много държа да покажа този пример с Мишел Обама, която е Pin-нала нейния tweet, свързан с отвлечените нигерийски момичета. Защото тя не само е безкрайно активна в Twitter, а и е сред early adopters – т.е. сред малцината, които са имали достъп до новия дизайн на Twitter, преди да бъде достъпен до всички потребители.

За сравнение, Росен Плевнелиев има профил в Twitter за президентската кампания, който е замръзнал на 2011-та. Първата ни дама пък изобщо не иска да се включи в политическия и социален живот, така че не броя по-поддържания й Twitter акаунт. (нямам нищо против тях двамата, даже им симпатизирам)

Pin post on twitter

Като цяло, с тези промени Twitter те стимулират да бъдеш още по-активен и да tweet-ваш оригинално и интересно съдържание, както и да използваш повече снимки и видео.