Нова визия на Facebook бизнес страниците

Facebook пипва малко визията на бизнес страниците с цел да се намира по-лесно информацията и в двете посоки – както от феновете, така и от админите. В ъпдейтнатият вариант двете колони ще бъдат разделени с тематично съдържание. Дясната ще бъда само за постове, а в лявата колона ще излиза информацията за фирмата – контакти, сайт, работно време, карта, видео и снимки.

Така ще има повече визия на сайт, в който новините са в дясно и останалото инфо в ляво. Определено ще се чете и проследява информацията по-лесно. Недостатъкът е, че няма да може да се акцентира на постове, като ги правиш на 2 колони.

Другото, което се забелязва, че иконите са снимки, видео и табове отпадат. До допълнителните приложения ще има достъп през 2 места – под cover снимката, където обаче опцията остава само с натискане на “Повече”, което кой го направи, кой не :) и в лявата колона под информацията за компанията (която ако е по-дълга, познай кой ще забележи иконите).

New-Facebook-look-for-Business-Pages

В админ частта на страницата ще има допълнително меню, което ще дава бърз достъп до activity, insights и settings. Лесно достъпна ще бъде информацията за текущите рекламни кампании във Facebook, както и за новите likes, notifications и съобщения.

Хубавото на тази промяна е че ясно ще се разграничават бизнес страниците от профилите и потребителите ще знаят с кого общуват.