4 стъпки към Facebook like box на твоя wordpress сайт

Никой не може да отрече, че най-лесно се стопява леда с препоръка от приятел. Това е още по-ценно, ако искаме да продаваме на някой. Facebook like box е толкова прост механизъм, а същевременно толкова силен именно за бързо разпознаване ала “ние сме от един отбор”.

Представи си търсиш фирма за ролетни щори, нищо не разбираш от този бизнес, пък и не ти трябва и се чудиш откъде да го подхванеш. Цъкаш на няколко сайта, които са ти излезнали в гуглето и на един от тях виждаш познати физиономии на твои приятели. Дали тази фирма автоматично не ти се превръща в по-симпатична? Много ясно. (е зависи на кои точно приятели, ама това друга тема :) )

Ако сайта ти/блога ти е на wordpress можеш да се сдобиеш с Facebook like box наистина за много кратко време без да е необходимо да инсталираш поредния плъгин.

Следвай детайлното описание със скрийншоти на 4те стъпки.

1. Използвай този линк за developers like box на Facebook

2. Въведи URL линка на твоята Facebook страница (бизнес страница, а не личен профил), желания размер на Like box-a (в случая съм въвела 300x300px, като размера зависи от мястото, с което разполагаш на сайта), селектирай кои от възможните опции искаш да използваш като Show Friends’ Faces, Show Posts, Show Header, Show Border и кликни Get code.

Facebook-like-box

3. Избираш опцията IFRAME и копираш кода, който виждаш.

Facebook-Get-code-Iframe

4. Влез в админ панела на wordpress сайта ти/блога ти и добави нов text widget (или използвай готов) в страничния панел (sidebar) на сайта и копирай кода от предходната стъпка.

Супер! Вече виждаш физиономиите на приятелите ти, които са ти харесали страницата :)