Как да настроя профила си в Pinterest

В Pinterest, подобно на Facebook има възможност за създаване както на личен, така и на бизнес профил. За момента обаче няма почти никаква разлика между двете. Така че ако имаш твой личен акаунт и мислиш, че лесно може да го съвместиш с бизнес интересите ти, спокойно може да си го ползваш и за бизнес цели. Очаква се в бъдеще да има допълнителни екстри за бизнес профилите. Мрежата се развива изключително бързо и като нищо може нещата да се променят тотално доста по-рано. Същевременно, винаги стои опцията за прехвърляне на личен към бизнес акаунт, така че няма какво да загубиш.

Истината е, че в момента бизнес профилите са по-скоро прецакани, защото не можеш да си линкнеш Facebook профила и Twitter акаунта и единствената бонификация е получаване на обучителни материали и успешни проекти за Pinterest. Дето се казва, нищо кой знае какво.

Въпреки всичко, ако сериозно и целенасочено ще използваш мрежата за маркетингови цели е добре да започнеш с бизнес профил. Профилът е твоята визитка, за това е хубаво да вземеш максималното, което може.

Pinterest бизнес профил

Pinterest-business-profile

За да редактираш профила си трябва да избереш Your profile & Pins и да кликнеш на моливчето в долния десен край.

Pinterest-Profile-Settings

# Името на профила може да бъде до 37 символа
Това е най-видимото поле и е добре да го използваш стратегически. Кратко и ясно представи твоя бизнес. Моето име не е просто Social Ladybug, a Social Ladybug –свежи маркетинг идеи

# Снимка на профила с размери 165×165 px
Препоръчително е да качиш снимка, която да бъде квадратна и да бъде 600×600 px. Правоъгълните снимки автоматично се преоразмеряват, центрират и режат, така че може да не останеш доволен от крайния резултат.

# Потребителско име 3-15 символа
Възможно най-краткото име, което да улеснява споделянето на Pinterest профила и да бъде представителен URL адрес. В моя случай www.pinterest.com/SocialLbug

# За теб /описание/ до 160 символа
Краткото описание ти дава възможност за по-обширно представяне на бизнеса. Добре се индексира от Google, така че винаги е в плюс да е добре написано и да съдържа ключови думи.

# Местоположение
Хубаво е да се включи информация за град, за да бъдеш открит при търсения по регионални критерии.

# Уебсайт
Идваме до най-важното. Освен въвеждането на сайта в полето, трябва и да се потвърди  собствеността върху сайта (verification на уебсайта). Твоят Pinterest акаунт се маркира с чек символ  Pinterest-verified-website, който се показва до твоя сайт и до твоя профил в резултати от търсене. Защо се прави цялото това нещо.

  1. Увеличава се доверието към твоя профил
    Всеки може да създаде акаунт в Pinterest и да използва името ти. За това е малко сложна системата за потвърждаване, с която се гарантира, че именно ти си собственика на сайта. Друг няма просто как да осъществи потвърждението (verification) на уебсайта.
  2. Получаваш достъп до Pinterest analytics ;)

Как да верифицирам сайта?

Стъпките изглеждат по-страшно и сложно, отколкото са дефакто.

  1. Въвеждаш името на сайта в полето с всички атрибути www.именасайта и натискаш бутона Verify Website.

Имаш 2 опции за потвърждение:
– Качване на Verification файл
– Копиране на html meta tag

# Качване на файл за потвърждение

Pinterest-website-verification

2. Избираш download verification file и сваляш файлът локално на компютъра ти. Запазваш си отворен прозореца Verify your website.

3. Използвай ftp или File manager на админ панела на хостинга и качи verification файлът в root директорията.

4.  Връщаш се на прозореца Verify your website и избираш Complete Verification.

Честито, имаш си символче Pinterest-verified-websiteдо сайта, че си от доверените Pinterest лица :)

 

# Html мeта таг за потвърждение

Pinterest-website-verification

  1. Копираш уникалния мета таг от Pinterest
  2. Добавяш meta tag в <head> секцията на index.html файла на твоя сайт. При копирането, бъди сигурен, че е преди <body> секцията.
  3. Потвърди с Complete verification в Pinterest

# Pinterest Widget за твоя сайт

До моливчето за редакция има още една иконка icon-Pinterest-widget. Кликаш на нея и директно може да копираш кода за widget в твоя сайт.

Pinterest-Widget

Честито! Вече имаш супер профил в Pinterest! Сега остава да Pin-ваш, да качваш свои Pin-ове и да имаш малко търпение :)