Как да направя URL адреса на моята Facebook страница запомнящ се

С преименуването на URL адреса на Facebook страницата можеш да създадеш кратък и много по-лесно запомнящ се линк, който да използваш за маркетинг цели, в бизнес комуникацията, на уеб сайта и т.н. Така наречените “URL” или “Username” или “Vanity URL” се отнасят за едно и също нещо, а именно да направиш адреса на своята страница във Facebook по-лесен за споделяне с партньори, служители и клиенти.

Стандартният URL адрес на Facebook съдържа името на страницата и допълнителен уникален номер

https://www.facebook.com/pages/Social-Ladybug/435969527853417

Ако името на страницата е изписано на кирилица, при копиране на линка ще получите тази прекрасна върволица от символи (може да бъде и още по-внушително на няколко реда, в зависимост от дължината на името) –

https://www.facebook.com/pages/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0

%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D1%80

%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8/154969527853416

Добрата новина е, че Facebook дава възможност този линк да има доста по-спретнат вид и то какъвто ти желаеш.

https://www.facebook.com/SocialLbug

Видимо по-добре. В моят случай нямаше свободно име SocialLadybug и аз трябваше да избирам от алтернативните свободни имена.

URL линкът може да се ползва и като SEO, така че помисли какви ключови думи да използваш. На по-късен етап си смених името на https://www.facebook.com/SocialLbugMediaMarketing Повече за SEO оптимизацията на Facebook страницата ти може да прочетеш от тук.

Новият URL може да бъде само на латиница и да съдържа символите от (A-Z) и цифри от (0-9) и символа (“.”).  При изписването могат да се използват главни и малки букви. В моето кратко име съм използвала тази възможност SocialLbugMediaMarketing

Преди да имаш възможност да предприемеш тази промяна ще трябва да събереш поне 25 фена на страницата ти. Това си е изискване на Facebook. Също така трябва да си админ на страницата, за да можеш да изпълниш тези действия.

4 стъпки как да променя URL името

# Влез във Facebook с личния си профил

# Използвай линка http://www.facebook.com/username/

Отваря се страница, в която отгоре е възможността да променяш твоето име и отдолу името на страниците, на които си админ. От падащото меню Page избираш страницата, на която искаш да смениш адреса.

custom-facebook-url

# В полето Facebook Web Address изписваш желаното ново име и избираш Check Availability

custom-facebook-url-check-availability

Socialladybug не беше свободно, така че трябваше да избера друг вариант. Възможно е желаното от теб име да бъде заето без да съществува такава страница. Това е бъг на Facebook и нищо не може да се направи, така че пий една студена вода и просто си избери друго име.

# Потвърди новото име, което е налично и може да бъде използвано

custom-facebook-url-confirm

Честито! Вече имаш кратък адрес на Facebook страницата си и може да го ползваш с пълна пара.