Dochi - content marketing specialistЗдравей, аз съм Дочи.

Преводач и редактор на свободна практика, автор на съдържание, който обича да пише на всякакви теми, включително разкази и приказки (като хоби). А, да, и запален читател на книги, балансиращ между работата и майчинството.

Малко информация за професионалната ми кариера
Завършила съм Английска филология, а впоследствие и магистратура по Бизнес администрация. Работила съм в областта на онлайн търговията, писмения и филмов превод, езиковите обучения и консултантските услуги по изготвяне и управление на проекти. Доста различни на пръв поглед области, които обаче имат нещо общо помежду си – създаването на съдържание. Изготвяла съм резюмета, статии, доклади, преводи на документи и книги, постове, продуктови описания, авторски текстове за различни артикули и услуги и др.

Съдържанието като важна част от живота ми

Започнах да се занимавам със създаването на съдържание (вкл. и content marketing или маркетинг чрез съдържанието) през 2005 г. като част от работата ми за онлайн магазин, който предлагаше различни традиционно български продукти на чуждия пазар. Първоначално, наред с другите си задължения, отговарях за продуктовите описания на английски език, но постепенно започнах да поддържам и блога на Интернет магазина, където се предоставяше допълнителна информация за българската история, култура и литература. Така, лека-полека, започнах да превеждам, а впоследствие и да създавам материали с гореспоменатата насоченост. Паралелно с това превеждах филми към едно от големите студия в България и работех по различни проекти като преводач, редактор и преподавател на свободна практика. През 2007 г. направих рязък завой в личен и професионален план – започнах да се занимавам с изготвяне и управление на проекти към една испанска консултантска компания. Работата беше динамична и изпълнена с много предизвикателства от най-различно естество, но научих много и смело мога да кажа, че го прилагам и до днес. Завърнах се към преводаческите услуги, създаването на съдържание и провеждането на обучения през 2009 г., на свободна практика, а оттогава професионалният ми път е изпълнен с редица интересни проекти от най-различни области.

Проектът Social Ladybug

Идеята зад Social Ladybug ми допадна изключително много и нито за миг не се поколебах да участвам, когато Мария ми се обади. Много ще се радвам, ако текстовете, които публикувам тук, ти бъдат от полза и успея да те вдъхновя с някоя добра идея или хрумване. Това е от мен… Засега

Вашият коментар